Gijs-en-Chiel-Indusigns-Upcycling

Ons verhaal

Indusigns is in 2013 begonnen met aan het roer twee creatieve broers, die hun krachten hebben gebundeld. ‘Out of the blue’ begonnen in hun studentenstad Groningen en inmiddels via Zwolle en Amsterdam weer in Zwolle beland. Samen constant op zoek naar unieke items, die met veel liefde, kunde en vooral passie worden omgetoverd tot industrieel interieurdesign. Vernieuwend, authentiek en ook nog eens milieubewust! Daarnaast is Indusigns een bekende speler geworden in de wereld van de projectinrichting, voornamelijk voor kantoor en horeca. Is jouw zaak toe aan iets nieuws? Wij denken graag met je mee!

Gijs Bodt begon zijn studietijd in Enschede, waar hij de bachelor Bedrijfskunde volgde. Uiteindelijk studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn bachelor Sociologie en master Criminologie. Na een aantal jaar bij verschillende werkgevers te hebben gewerkt, kwam steeds meer de droom van het ondernemerschap bovendrijven.

Facebook Interview Social Media
Gijs (rechts) spreekt op een congres van Facebook in Utrecht.

Gijs woont tegenwoordig nog steeds in Groningen, waar hij op fietsafstand een eigen kantoor huurt. Hij heeft een oneindige passie voor social media en heeft misschien wel de verkeerde studie gekozen, al vond hij Criminologie ook helemaal geweldig. Af en toe geeft Gijs colleges over ondernemerschap en ook mocht hij al op een congres van Facebook over zijn kennis m.b.t. social media praten. Naast de marketing doet Gijs ook het klantcontact en de inkoop/planning. Daarnaast bepaalt hij samen met Chiel de te bewandelen strategie voor de toekomst en helpt hij af en toe eens mee in de werkplaats. Daar kun je echter niet teveel van hem verwachten, gheghe. 

Gijs Bodt Chiel Bodt
Gijs (links) en Chiel (rechts) in actie tijdens het programma de Buitendienst.

Chiel Bodt behaalde zijn MBO Bouwkunde diploma, waarna hij met succes afstudeerde aan de Hanzehogeschool van Groningen voor de opleiding Bouwkunde in de richting architectuur.

Chiel en Gijs samen op zoek naar houten balken voor de Woodlight balklamp

Chiel woont inmiddels  weer in het gezellige Zwolle en heeft sinds 2017 een prachtige dochter. Ook Chiel woonde een aantal jaar in Groningen en had daar een leuke studententijd. Chiel maakt met zijn handen, wat hij met zijn hoofd bedenkt. In 2015 deed hij mee met het programma ‘Oud en Nieuw’ van BNN. In dit programma streden 10 designers tegen elkaar en Chiel bereikte uiteindelijk de finale. Hij was al goed met hout, maar na het programma werd hij ook een meester in staalbewerking. Chiel kun je qua ontwerpen en maken wel op een boodschap sturen. Heb je dus een speciaal idee? Neem dan vooral eens contact met hem op!

Chiel (linksboven) deed in 2015 mee aan het programma Oud en Nieuw van BNN.

Na een wereldreis van Chiel naar Nieuw-Zeeland en een aflopend arbeidscontract bij Gijs, ontstond de unieke situatie om samen iets op te starten. De creativiteit van Chiel en zijn passie voor ontwerpen en het enthousiasme van Gijs voor marketing en social media hebben uiteindelijk geleid tot het ontstaan van Indusigns.

We zijn begonnen met €100,00! Allebei legden we €50,00 in voor het aanschaffen van een tweedehands slijptol en een paar oude olievaten. Hiermee gingen we direct aan de slag en al snel ontstonden de eerste hanglampen. We deelden ons werk met onze kleine groep volgers op social media en zodoende begon onze bekendheid toe te nemen. Het was hard werken in die tijd, met weinig inkomsten en dat was soms best lastig. Het zorgde er zelfs voor dat we soms op het punt stonden om er mee te stoppen, maar uiteindelijk vonden we dan toch de motivatie om door te gaan. Gelukkig maar!

Ons team bestaat uit ontwerpers, makers en marketeers. Samen weten we iedere opdracht tot een succes te maken!

We struinen onder andere rommelmarkten, oud-ijzerhandelaren, boerenerven, grof vuil op straat en het internet af om bruikbare industriële items te verzamelen voor onze ontwerpen. Dat kan werkelijk van alles zijn, zoals bijvoorbeeld gebruikte olievaten, zinken tonnen, oud gereedschap en stalen jerrycans. Hoe meer roest, hoe beter!, is het motto. Het geeft onze producten net dat beetje extra karakter en het maakt ieder product uniek. Afval bestaat niet voor ons! “Waste is only waste, if we waste it!”

Projectinrichting
Projectinrichting uitgevoerd door de broers van Indusigns
Horeca Maatwerk Interieur
Op maat gemaakte stalen kast voor de presentatie van alle verschillende wijnen. Daarnaast wordt deze enorme kast gebruikt voor decoratie en aan de achterzijde is een kapstok geplaatst in de garderobe. De kast dient tevens als scheidingswand tussen het toilet en het restaurant.

Onze werkplaats

Onze eerste werkplaats was in Garmerwolde, een dorpje net buiten Groningen stad. Hier zaten we samen met meubelmakerij Rustikal in een pand. We groeiden al snel uit ons jasje en moesten op zoek naar iets groters. Zodoende zijn we na driekwart jaar verhuist naar de hoofdstad van Overijssel, Zwolle. Daar hadden we onze eigen werkplek binnen de Creatieve Werkplaats. We hebben vanuit daar veel mooie opdrachten uitgevoerd, maar al snel kwamen we erachter dat we nog meer richting de Randstad moesten met ons werk. We hebben sinds januari 2015 in Amsterdam gezeten en we kunnen zeggen dat het ‘the place to be’ is voor creatievelingen en designers in Nederland. We hadden onze eigen ruimte binnen de Openbare Werkplaats en zagen steeds vaker mensen spontaan bij ons binnenlopen. Soms nieuwsgierig naar ons werk, soms geïnteresseerd in onze producten en soms om gewoon even kennis te maken. Chiel is inmiddels dagelijks bezig in onze werkplaats in Zwolle en de werkzaamheden verschillen per dag. Er zijn vaste dagen dat we voor orders van klanten werken en ook is er bijvoorbeeld een dag per week vrijgemaakt voor Chiel, om zijn creativiteit de vrije loop te geven. In onze webshop vind je de resultaten van zijn creatieve uitspattingen. Inmiddels is onze werkplaats voorzien van alle benodigde apparatuur en hebben we meerdere mensen in dienst, die dag in dag uit bezig zijn met het maken van mooie dingen!

Hondenmand Olievat
Een roestige mand gemaakt van een oud olievat, met een hele gelukkige kat als eigenaar.
Stoere Hondenmand van Roestig Olievat
Deze stoere viervoeter kan zijn geluk niet op met zo’n unieke hondenmand.

 

 

Steellight Indusigns Amsterdam
Chiel bezig met een opdracht in de werkplaats van Indusigns.

Onze producten

Onze ‘core business’ is tegenwoordig het ontwerpen, maken én installeren van grote interieurprojecten voor de horeca. Daarnaast is unieke verlichting ook nog steeds een groot onderdeel van onze werkzaamheden. We maken vooral industriële hanglampen, maar ook wandlampen, bureaulampen en vloerlampen. Onze industriële verlichting is in veel verschillende stijlen toe te passen. Uiteraard in het industriële interieur, maar ook bijvoorbeeld in het landelijke en moderne interieur. Omdat verlichting soms nog wel een seizoensgebonden product kan zijn, richten we ons ook op meubilair zoals fauteuils, (salon)tafels en kasten. Daarnaast maken we industriële hondenmanden van oude olievaten. Erg cool en super stoer! In de loop van de jaren hebben we ook koperen hanglampen, stoere plantenbakken van olievaten, in het oog springende balklampen en ons te gekke hairpin tafelframe aan het assortiment toegevoegd. Stuk voor stuk absolute blikvangers voor ieder interieur!

Hairpin Tafelframe FlatlayOnze producten zijn vaak samengesteld uit verschillende gerecyclede en industriële items. We hergebruiken deze items en halen de producten meestal uit hun oude functie. Neem bijvoorbeeld onze hanglampen van gebruikte olievaten. De vaten waren oorspronkelijk bedoeld voor de opslag van olie. Nu ze leeg waren, stonden ze klaar om naar het oud-ijzer te gaan. Wij ‘redden’ deze olievaten en maken er dus industriële verlichting van. Dit principe heet ‘upcycling‘ en steeds meer mensen in binnen- en buitenland houden zich ermee bezig!

industriele-houten-design-hanglamp-woodlight-indusigns-amsterdam1
Houten balklamp met LED-verlichting.
Koperen Hanglamp 'Boiler Light' Indusigns Amsterdam
Koperen hanglampen gemaakt van oude boilers.
Hairpin Indusigns Ontwerp
Hairpin tafelframe in een luxueus interieur.

De olievaten, stukken handgereedschap, koperen boilers en zinken vaten die je in veel van onze objecten terugvindt, zijn vaak doorleefd en bevatten deukjes, krasjes of roest. Dat laten we ook zo. Het geeft onze collectie de uitstraling waar we naar streven; authentiek en vol van karakter.

Maatwerk

Naast onze vrije ontwerpen, is bijna 70% van onze opdrachten maatwerk. Mensen zien vaak iets moois op onze website, maar willen dan toch graag net een ander kleurtje of een iets andere vorm. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen met een idee komen en ons vragen om mee te denken. Samen komen we dan tot een mooi eindresultaat! Wij staan altijd open voor vernieuwende ideeën en denken graag mee! Bij maatwerk is het ook mogelijk om vooraf van ons een vrijblijvende schets te ontvangen, zodat je jouw idee eerst op papier ziet. Zoals je leest kun je met ons alle kanten op! Neem daarom gerust contact met ons op als je een idee hebt!

Interieurontwerp Indusigns
Op maat gemaakte balie van hout en staal door de designers van Indusigns.
Horeca Interieur Maatwerk Indusigns
Indusigns ontwerpt, maakt én installeert unieke horeca interieur

Horeca Interieurontwerp Indusigns
Op maat gemaakt interieur door Indusigns. Ook de verlichting is door de ontwerpers van Indusigns gemaakt. Een prachtig plaatje!

Projectinrichting & interieurontwerp + styling

Is jouw zaak toe aan een restyling? Zoek je bijvoorbeeld een nieuwe bar voor jouw horecazaak? Wij van Indusigns denken graag met je mee! Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld een prachtige bar van staal, die we van ontwerp tot installatie hebben verzorgd. Dit is inmiddels één van de vele afgeronde projecten en ons portfolio puilt tegenwoordig uit met de meest uitdagende opdrachten en opdrachtgevers. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op!

Projectinrichting La Cubanita Arnhem Horeca
Deze bar is door de broers van Indusigns ontworpen en gemaakt.
Fietswiel Kroonluchter Walibi Indusigns 11
De oude fietswielen hangen in een prachtige compositie in het nieuwe restaurant van Walibi Holland.
Horeca Interieurontwerp Indusigns 2
Prachtige maatwerk bar ontworpen en gemaakt door de ervaren designers van Indusigns

Klanten

Met ons werk hebben we verschillende grote merken aan ons weten te binden. In Amsterdam en Den Haag hangen onze industriële hanglampen van oude melkbussen in verschillende vestigingen van Marqt. In Drachten hangen onze op maat gemaakte hanglampen in een nieuwe vestiging van de Zuivelhoeve. In Enschede hangt restaurant La Cubanita vol met onze hanglampen van hout, staal en zink en de vestiging in Arnhem is volledig door ons ontworpen. Verder vind je onze zinken hanglampen terug in Budgethotel Hans Brinker in Amsterdam. Hangt de entree van de Melkweg vol met onze melkbus hanglampen. Hebben we het park van Plopsaland in Duitsland voorzien van de nodige meubels en verlichting. Daarnaast hebben we een speciale opdracht uitgevoerd voor Gerber Bear Grylls. Hangt de kantine van Campina vol met onze lampen. Heeft de gemeente Amsterdam twee unieke hairpin frames afgenomen. Is het kantoor van Hello Fresh aangekleed met onze lampen en plantenbakken. Staan onze meubels bij de Bierfabriek in Amsterdam en Delft en hebben we een lamp ontworpen voor Walibi Holland. Verder hebben we tientallen horecazaken voorzien van uniek interieur, zoals industriële bars en blikvangende kroonluchters. Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Nozems in Den Helder of bij Brasserie 10 in Amstelveen. Daar hebben we 2 prachtige bars geplaatst, die inmiddels volop in gebruik zijn genomen. Daarnaast zijn we in de zomer van 2020 enorm druk met één van onze grootste projecten voor AFC Amsterdam. Midden op de Zuidas mogen wij hun nieuwe clubhuis voorzien van een enorme op maat gemaakte bar. Zoals je kunt lezen; overal in Nederland vind je ons werk terug!

Wijnbar Oak Zwolle
Op maat ontworpen en gemaakte bar van staal, met koperen bekleding.
De Munt Leusden
Voor de Munt in Leusden hebben we een in het oog springende bar en een stoere roomdivider ontworpen, gemaakt én geïnstalleerd.
Horeca Interieur op maat van Indusigns
Deze enorme bar hebben we gemaakt voor AFC Amsterdam. Het ontwerp lag er al en wij hebben het ten uitvoer gebracht.

Indusigns in de media

In de afgelopen jaren is Indusigns veelvuldig verschenen in de media. Zowel in kranten en tijdschriften, als op TV en de radio. Zo zijn we geïnterviewd door o.a. de Telegraaf, de Stentor en het NRC. Chiel deed mee aan het tv-programma Oud en Nieuw van BNN. Gijs & Chiel deden mee met het programma de Buitendienst en Mike de Leau was te zien in het programma Eigen Huis en Tuin – Lekker Leven. Daarnaast verscheen ons werk in talloze bekende magazines, zoals 101 Woonideeën, Vogue, Buitenleven etc. Ben je benieuwd naar onze interviews? Check dan onze mediapagina!

Holiday Park Indusigns Amsterdam 3
Veel van onze producten zijn terug te vinden in verschillende pretparken.
Op maat gemaakte bar voor Nozems in Den Helder

Onze klanten

Marqt, Melkweg, Plopsaland, La Cubanita, Campina, Hello Fresh, Gemeente Amsterdam, Bear Grylls, Hans Brinker Hotel, Zuivelhoeve, Stegeman, Den Eelder, Club Zand, De Bierfabriek, Walibi, Gemeente Meppel, Jumpsquare, Dydell, AMI Kappers, Circuitpark Berghem, Studio Sool, Renewi, Monkeytown, Cendris, Just Brands, Foodhallen Rotterdam, Anna Pancakes, Bistro & Wijnbar Bruut, Hooghoudt, Duvel, Vedett, Camping de Watersnip, Kuster Olie, Graafschap College, Miyagi & Jones, Brouwersdam, Oak Wine & Food bar, Bistro la Bohème, Strandpaviljoen Paterswoldsemeer, Restaurant Zinderend, Hof van Saksen, Restaurant Bij Mij, Restaurant Olympia Haven, De Thuishaven, Roobol, Brasserie de Houttuin, Zwaartafelen, Hanze Projectinrichting, Landal Greenparks, Nozems den Helder, IW Noord Holland, Brasserie 10, Restaurant Voilà, Upstairs Traprenovatie, AFC Amsterdam, Moodz Delft, Planq, Decodeur, De Munt, Bartjes Vis, Hotel Herikerberg, Beautanica etc.