Hoe hoog moet een tafel zijn?

slider-indusigns-amsterdam

Wat is de ideale hoogte voor de eettafel?

Je bent op zoek naar een nieuwe eettafel en hebt een prachtig tafelblad gevonden. Nu moet er nog een tafelframe worden aangeschaft en je weet niet precies hoe hoog dit onderstel moet zijn. Wij leggen je het hieronder uit. Natuurlijk zijn er een aantal basisregels, maar de hoogte wordt ook bepaald door een aantal andere factoren. Welke? Lees snel verder!

 • Er zijn basisregels voor de juiste hoogte van een tafel, maar ook andere factoren zijn van belang
 • De gemiddelde hoogte van een eettafel is ongeveer 76 centimeter.
 • Wij maken tafels op maat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Symmetrisch Hairpin Tafelframe Indusigns
Symmetrisch hairpin tafelframe van Indusigns. Dit frame wordt geheel op maat gemaakt, zodat jouw tafelblad perfect ondersteunt wordt door ons tafelonderstel.

Hoe bepaal ik de hoogte van mijn tafel?

De gemiddelde hoogte van een eettafel is ongeveer 76 centimeter, maar varieert soms tussen de 75 en 80 centimeter. Heb je dus een blad van 4 centimeter dik, dan moet het frame een hoogte hebben van 72 centimeter. Zoals gezegd kunnen ook andere factoren van belang zijn, bij het bepalen van de tafelhoogte. Uiteraard is de lengte van de gebruikers bijvoorbeeld van belang. Houd daarbij rekening met de kleinste en/of grootste gebruiker van de tafel. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de hoogte van de stoelen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je de eetkamerstoelen niet goed kunt aanschuiven onder de tafel.

Wij maken tafels op maat!

Ben je op zoek naar een eettafel op maat? Dan ben je bij ons helemaal op het juiste adres. In principe leveren we enkel het stalen tafelframe, maar we hebben ook genoeg adressen voor prachtige tafelbladen. We denken graag met je mee en onze ontwerpers maken graag een ontwerp voor jou. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht