Hoe hang ik mijn hanglamp op?

Een hanglamp ophangen

Goede verlichting in huis heeft absoluut prioriteit. Je wil niet in het donker zitten en wist je eigenlijk al dat goede verlichting ook goed is voor de gezondheid? Er zijn veel soorten lampen, zoals bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel. In deze blog leer je hoe je heel eenvoudig een hanglamp aan het plafond kan ophangen. In een paar simpele stappen is het je gelukt. Lees hieronder het stappenplan aandachtig door.

LED it beam balklampen Indusigns

  • Leer hoe je heel eenvoudig een hanglamp aan het plafond hangt.
  • Controleer altijd eerst of de spanning er echt af is.
  • Haal de bedrading door het gat van de aansluitkap en bevestig aan plafond.
  • Strip de draden, zodat er ongeveer een halve centimeter koperen draad uitsteekt.
  • Sluit de draden aan op een kroonsteentje met behulp van een schroevendraaier.
  • Zorg dat dezelfde kleur draden tegenover elkaar worden aangesloten.
  • Zorg voor een extra haakje aan het plafond voor de ophanging.

Stap 1

Niet geheel onbelangrijk; schakel voordat je begint de stroom uit in de meterkast. Daarna haal je de deksel van de centraaldoos en controleer je of er zeker weten geen spanning meer op staat met behulp van een spanningzoeker. Kijk goed of het lampje van de spanningzoeker nog brand. Zo niet, dan kun je beginnen met de volgende stap.

Stap 2

Neem de zwarte en de blauwe draad en haal deze door het gat van de aansluitkap. Mocht de lamp ook geaard zijn, dan haal je tevens de geelgroene draad door het gat. Vervolgens bevestig je de aansluitkap aan het plafond.

Stap 3

Nu is het de bedoeling dat de draden uit het plafond worden gestript. Dat doe je met behulp van, je raadt het al, een dradenstripper. Zorg ervoor dat er ongeveer een halve centimeter koperen draad uitsteekt. Doe hetzelfde met de draden van de lamp.

Stap 4

De meeste hanglampen (die van ons ook) worden geleverd met een kroonsteentje. Zo niet, dan moet je deze zelf nog even aansluiten. Druk de draden van de lamp in het kroonsteentje en draai de schroefjes aan met een schroevendraaier.

Stap 5

Doe het zelfde voor de draden uit het plafond. Zorg dat dezelfde kleur draden steeds tegenover elkaar zitten. Heb je dit voor elkaar? Dan is de lamp aangesloten.

Stap 6

Het is erg belangrijk dat je altijd voor een extra haakje aan het plafond zorgt, zodat de lamp niet alleen aan de bedrading hangt. Sluit de aansluitkap en zorg dat alle bedrading en kroonsteentjes netjes onder de kap verdwijnen. Nu kan de stroom weer aan!

Zoals je merkt; een kind kan de was doen! Vanaf nu kun jij ook die mooie hanglamp aan het plafond hangen. Houd je wel aan de stappen, want anders kom je wellicht voor problemen te staan. We wensen je veel succes met het ophangen van de hanglamp en mocht je vragen hebben? Dan helpen we je graag!

Hoe hoog hang ik mijn hanglamp op?